مشارکت در صادرات

شرکت بازرگانی ما

شرکت ما با سابقه ای درخشان در زمینه ی انجام خدمات بازرگانی و شرکت بازرگانی واردات صادرات همراه شماست تا مشکلات پیش آمده برای انجام مراحل تجارت را برای شما رفع کند و همچنین همراه شما برای موفقیت در این راه باشد.

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

بعضی اشخاص ممکن است مایل به سرمایه‌گذاری در امر صادرات باشند و از طرفی برخی تولیدکننده‌ها ممکن است سرمایه کافی را برای صادرات محصول تولیدی خود به خارج از کشور و رقابت در بازارهای جهانی نداشته باشند. در اینجا نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا بهترین گزینه پیش روی این افراد می‌باشد. از دیگر موارد کاربرد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، زمانی است که تولیدکننده می‌خواهد به‌صورت غیرمستقیم و از طریق واسطه کالای خود را صادر نماید. این واسطه ممکن است شرکت‌های مدیریت صادرات باشند و یا شرکت تولیدکننده دیگر.

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا یکی از قراردادهای مشمول ماده 10 قانون مدنی است. ماده 10 قانون مدنی می‌گوید: «قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند، درصورتی‌که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است.» بر این اساس، افراد می‌توانند تمامی شروط خود را در قرارداد قید نمایند و در قرارداد برای تمام شروط ضمانت اجرا تعیین کنند.

نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

این قرارداد مشارکت دارای مفادی به شرح زیر است:

1) عنوان قرارداد

هر قرارداد عنوانی دارد و عنوان نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا «قرارداد مشارکت صادرات» است. اگر میان عنوان قرارداد و قصد طرفین تعارضی وجود داشته باشد، قصد طرفین ملاک است.

2) موضوع قرارداد

موضوع قرارداد در واقع آن اقدام یا ماهیت امری است که طرفین قرارداد نسبت به انجام آن تراضی و توافق نموده‌اند. موضوع قرارداد باید روشن باشد و برای طرفین دارای ابهام نباشد. در نمونه قرارداد مشارکت برای صادرات کالا موضوع قرارداد صادرات کالا یا کالاهایی مشخص است.

3) طرفین قرارداد

در این بخش، باید مشخصات طرفین قرارداد به‌طور کامل درج گردد و اگر یکی از طرفین به‌ وکالت و یا نمایندگی از دیگری قرارداد را امضاء می‌نماید، باید نام وکیل یا نماینده و مشخصات وی نیز ذکر گردد.

4) تعهدات طرفین

در این بخش از نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، تعهداتی که طرفین دارند مانند انجام به‌موقع موضوع قرارداد، به‌تفصیل ذکر می‌گردد. همچنین رعایت اصل محرمانگی اطلاعات نیز یکی از مهم‌ترین تعهدات طرفین در قرارداد است. اصل محرمانگی اطلاعات، به این معنا می‌باشد که طرفین قرارداد نباید اطلاعات مشارکت را افشاء نمایند؛ زیرا ممکن است امنیت امر صادرات که موضوع قرارداد است به خطر بیفتد.

5) سرمایه مشارکت در صادرات و سهم‌الشراکه شرکا

سرمایه قرارداد مشارکت در صادرات، میزان آورده‌های هر یک از طرفین قرارداد است که باید با جزئیات کامل در متن نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا درج گردد. این آورده ممکن است نقد یا غیرنقد باشد. درج دقیق میزان آورده هر شریک در متن قرارداد، اثبات حقوق هر یک از طرفین را راحت‌تر می‌کند و باعث می‌گردد اگر شریکی برخلاف حق خود مدعی سود بیشتری شد، سهم هریک به‌طور دقیق مشخص باشد.

6) زمان نمونه قرارداد مشارکت

در این بخش، زمان آغاز و پایان قرارداد معین می‌گردد.

7) نحوه تقسیم و پرداخت سود

این بخش در قراردادهای مشارکت اهمیت به‌خصوصی دارد. در این قسمت علاوه بر نحوه تقسیم سود، نحوه پرداخت خسارات نیز معین می‌گردد.

8) مرجع حل اختلاف

برای حل اختلافات در نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، طرفین می‌توانند به دو مرجع دادگاه و داوری رجوع کنند. طرفین باید در قرارداد ذکر نمایند که در صورت ایجاد اختلاف، قصد دارند چه مرجعی مشکلشان را رفع نماید و اگر داوری را به‌عنوان مرجع حل اختلاف درج نمایند، دیگر نمی‌توانند از دادگاه استفاده کنند. در صورت عدم درج مرجع حل اختلاف، طرفین باید به دادگاه رجوع نمایند.

در نمونه قراردادهای مشارکت، داوری مرجع حل اختلاف پرطرفدارتری است؛ زیرا حل اختلاف از طریق داوری، با سرعت بیشتری انجام می‌گردد و طرفین حق انتخاب داور را دارا می‌باشند.

9) شروط ضمن عقد

شروط ضمن عقد در قرارداد به‌منزله تعهدات فرعی می‌باشد. در این قسمت، ممکن است تعهدات مختلفی شرط گردد. برای مثال، شریکی متعهد شود که شغل خود را رها کرده و به‌عنوان مدیر مشارکت، فعالیت‌های موضوع قرارداد مشارکت در صادرات کالا را انجام دهد.

عدم رقابت نیز یکی دیگر از شروط ضمن عقد می‌باشد و به این معناست که شرکا حق ندارند در مدت نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا به فعالیتی مشابه با موضوع قرارداد بپردازند.